Quest career english: Alimente sănătoase vs junk food - Cum să obțineți un stil de viață sănătos

Introduction

Ce mănânci de obicei? Cât de des mănânci fructe și legume?

Ai auzit vreodată de Piramida Alimentelor?

Știi ce e mâncarea nesănătoasă?

Faci vreun sport?

Introducere
 
În primul rând încercați să se gândească la ceea ce mananci de obicei și cât de des ai o plimbare sau mutați-vă.

reacționezi la o situație stresantă? Ai nevoie să mănânci dulciuri?

Amintiți-vă că "prevenirea este mai bună decât vindecarea"

După aceea, colecta informații în scopul de a obține un stil de viață sănătos și să facă un Padlet (https://padlet.com/).

Acum, e timpul să începi să lucrezi!

Task

Caută pe Internet pentru a obține informații despre riscul pe care îl rulați dacă trăiți o viață sedentară și mâncați junk food, apoi căutați informații despre efectele alimentelor sănătoase asupra corpului și minții. În plus, afla cât de important este să se deplaseze pentru a controla stresul, pentru a îmbunătăți sistemul imunitar și pentru a preveni bolile. În cele din urmă uita-te pentru informații despre efectele negative ale obiceiurilor nesănătoase, ar fi fumatul, consumul de alcool sau utilizarea de droguri asupra sănătății dumneavoastră și renunțe la aceste obiceiuri pe cont propriu sau cu ajutorul unui specialist.

Atunci fă un Padlet și împarte-l cu colegii tăi.

Process

PASUL 1

Elevii vor fi împărțiți în trei grupe. Primul, va căuta informații despre junk food și efectele sale asupra corpului uman; al doilea grup va primi informații despre alimente sănătoase, piramida alimentelor moderne și diete alternative, al treilea se va ocupa de beneficiile sportului asupra sănătății umane și, pe de altă parte, cu efectele negative și periculoase ale obiceiurilor nesănătoase. Este recomandabil să se includă hărți minte de diferite probleme.

În cadrul grupului dvs., fiecare persoană trebuie să finalizeze o anumită activitate. Pentru că acesta este un proiect de grup, amintiți-vă că responsabilitatea de grad al grupului este cu toți membrii. Este foarte important să faci tot ce poți.

Faceți clic pe link-ul următor pentru a căuta informații:

GRUPA 1°:

www.fitday.com

www.healthline.com/nutrition/20-foods-to-avoid-like-the-plague#section2

www.thetoptens.com/best-junk-foods

GRUPA 2°

www.healthykids.nsw.gov.au

www.wikihow.com/Live-a-Healthy-Lifestyle

www.fitday.com

GRUPA 3°

www.fitday.com

https://wonderopolis.org

PASUL 2

Renunta obiceiurile nesănătoase: primul grup trebuie să arate pe o hartă minte junk food și obiceiurile nesănătoase pot afecta viața noastră (vă sugerez să utilizați acest link http://app.mindmapmaker.org/#m:new sau Word pentru a crea harta minte)

Au o dieta sanatoasa, echilibrata: al doilea grup trebuie să creeze un meniu săptămânal sănătos (vă sugerez să utilizați acest link https://www.eatthismuch.com/ sau Word pentru a crea planul săptămânal).

Creșterea activității dumneavoastră: renunțe la stilul de viață sedentar crearea unui plan de fitness pe săptămână (vă sugerez să utilizați acest link https://schedulebuilder.org/ sau Word pentru a crea planul săptămânal).

Când toate cele trei grupuri au colectat informațiile solicitate, fiecare grup își face padlet-ul și le împarte cu ceilalți studenți.

Evaluation

AUTOEVALUARE

Cât de bine ai învățat?  Ai cooperat cu partenerii tăi?  Ți-ai folosit resursele?  Ți-ai terminat misiunea?  Ai făcut o prezentare clasei?

                        

Remarcabil

                

              Bine                                 Ok                          Nu foarte bine                           

Finalizare activitate

 

Am inclus toate cerințele pentru prezentarea mea.  Am inclus o hartă a minții sau meniul sau planul. Am inclus aproape toate cerințele pentru prezentarea mea. Am inclus o hartă a minții sau meniul sau planul. Am inclus unele cerințe pentru prezentarea mea. Eu nu includ nici harta minții sau meniul sau planul Nu am complet oricare dintre cerințele pentru prezentarea mea.

Participarea

Am lucrat împreună și am împărtășit în mod egal responsabilitatea de a planifica și de a face Padlet noastre. Am lucrat împreună bur nu a împărtășit în mod egal responsabilitatea de planificare și de a face Padlet noastre. Am lucrat împreună o parte din timp și nu au fost în măsură să planifice împreună pentru a face Padlet. Ne-am jucat în loc să lucrăm la Padlet-ul nostru.

Prezentare

Am participat la prezentare și am expus cunoașterea și încrederea materialului prezentat. Am participat la prezentare, dar nu am avut atât de multe cunoștințe despre materialul prezentat. Am participat la prezentare, dar a avut puține cunoștințe sau nici o cunoaștere a materialului prezentat. Nu am participat la prezentare.

Utilizarea resurselor

Am fost în stare să găsească toate informațiile de care aveam nevoie pentru a finaliza Padlet mea, fără ajutor din afara. Am fost în stare să găsească cele mai multe dintre informațiile de care aveam nevoie cu puțin ajutor de la profesor sau un alt adult. Am fost în stare să găsească unele dintre informațiile de care aveam nevoie cu mult ajutor din partea profesorului sau a partenerilor mei. Nu am putut găsi informațiile de care aveam nevoie și nu am cerut ajutor de la profesor sau de la partenerii mei

 

Conclusion

Ți-a plăcut această activitate?

Sunt sigur că această activitate vă ajută să devină conștienți de importanța de a practica un stil de viață heathy. Ai citit s-o faci?

E timpul să începem! Completați tabelul de mai jos.

Fii sănătos, fii bogat!

Credits

Acest WebQuest a fost creat de o echipă de elevi și profesori, în cadrul co-finanțat Erasmus plus KA102 ”Formare pentru o carieră de succes“, numărul de proiect: 2019-1-RO01-KA102- 062161, sprijin Comisia Europeană pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă numai punctul de vedere al autorilor, iar Comisia nu poate fi considerată responsabilă pentru orice utilizare care poate fi a informațiilor conținute de acestea.

 

Sprijinul Comisiei Europene pentru prezentarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi considerată răspunzătoare pentru nicio utilizare a informațiilor conținute în aceasta.