Quest career english: Caracteristicile Bucătăriei Românești

Introduction

Obiceiurile tradiționale din România sunt strâns legate de obiceiurile culinare. Bucătăria românească este o parte integrantă a obiceiurilor care au fost păstrate de-a lungul istoriei: obiceiuri culinare legate de celebrarea Învierii Domnului, celebrarea zilei de naștere, naștere, botez, căsătorie, tradiții culinare în perioadele de post și cele legate de evenimentele vieții. Crăciunul și Ajunul Anului Nou sunt sărbători care includ organizarea de mese bogate, cu un număr mare de feluri de mâncare asociate cu băuturi alcoolice corespunzătoare.

În această webquest vom afla despre:

Evoluția bucătăriei românești de-a lungul istoriei;
Meniuri specifice diferitelor ocazii: Crăciun, Paști;
Bucataria din Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea;
Caracteristicile bucătăriei, preparate specifice, carduri tehnologice pentru producerea de feluri de mâncare tradiționale, valoare nutritivă, moduri de prezentare și servire.
 

Task

Sarcina ta pentru această webquest este de a afla exact ce feluri de mâncare tradiționale sunt făcute de Crăciun și de Paște în România, zonele gastronomice tradiționale din România, care feluri de mâncare specifice se găsesc în fiecare bucătărie, ajung la ce momente ale anului sau a zilei este servit și ce valoare nutritivă au.

Dumneavoastră și grupul dumneavoastră (patru studenți în total) veți deveni experți în caracterizarea bucătăriei românești, capabili să identificați pregătirile culinare pentru diferite sărbători ale anului și pentru fiecare regiune a României.

În cele din urmă, veți crea un portofoliu care va include registrele de lucru completate, o fișă tehnologică de prelucrare pentru fiecare fel de mâncare din fiecare regiune: Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea.

Process

Urmați pașii de mai jos pentru primul proces din proiect.

1. In grupuri de patru, veți lucra împreună pentru a afla despre evoluția bucătăriei românești de-a lungul istoriei, folosind link-ul și completând foaia de lucru de mai jos.

O scurtă incursiune în istoria bucătăriei românești

http://romanianfoodblog.blogspot.ro/p/history.html

Istoria bucătăriei românești (Foaie de lucru): https://docs.google.com/document/d/1Mae2HDzLZbtvrupGeWfSVYkMoO1o4Hg78Y9vlwQ--8A/edit?usp=sharing

2. Fiecare grup va continua să caute tipologia meniurilor românești specifice diferitelor ocazii: Crăciun, Paște, accesarea linkurilor și completarea foii de lucru.

Mâncare românească de Crăciun:

http://www.uncover-romania.com/about-romania/food/romanian-dishes-christmas.html

Mâncare românească de Paști:

http://www.uncover-romania.com/about-romania/food/traditional-dishes-romanian-easter.html

Mâncăruri tradiționale românești de Crăciun și Paște (Foaie de lucru):

https://docs.google.com/document/d/1mheF8OqANuPyYH3fKM61anPKxI5sc4h7v-LU2g50LyY/edit?usp=sharing

3. Fiecare grup va continua să caute informații despre bucătăria moldovenească, muntenie, oltenia, dobrogeană prin accesarea linkurilor și completarea foii de lucru.

Mâncăruri tradiționale din Moldova:

https://ro.pinterest.com/hellomoldova/moldova-food-recipes-moldavian-cuisine/?autologin=true

Mâncăruri tradiționale din Muntenia:

http://amazingromania.eu/regions/muntenia-oltenia/

Mâncăruri tradiționale din Oltenia:

http://www.romanianmonasteries.org/romania/oltenia-traditions

Mâncăruri tradiționale din Dobrogea:

http://romaniatourism.com/dobrogea.html

4. După ce ați terminat cu toții partea atribuită, veți finaliza foaia de lucru.

Foaie de lucru: https://docs.google.com/document/d/1rdpBJZZvYDorCPB8Bq-waItFp0PpkMvTHdGNJ4rne3Y/edit?usp=sharing

Acum, că ați finalizat toate componentele procesului unu, trece la procesul de două!

Mare lucru! Sunteți acum la ultima parte a proiectului dvs.!

Veți crea un portofoliu în care veți include foile de lucru completate și o foaie tehnologică pentru fiecare fel de mâncare culinară din fiecare regiune: Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea.

Evaluation
Indicatori de calitate  5       4    3     2   1  
Design de portofoliu          

Exactitatea informațiilor transmise

         
Corectitudinea combinației de preparate culinare cu regiunile geografice          
Varietate de feluri de mâncare prezentate          
Elaborarea tuturor materialelor necesare          

 

Conclusion

Nu uita!

Bucătăria tradițională românească include o multitudine de gusturi și obiceiuri gastronomice specifice poporului român. Este divers, conține nenumărate obiceiuri și tradiții culinare, feluri de mâncare specifice, împreună cu obiceiuri de la intersecția culturii gastronomice cu tradițiile altor popoare, cu care poporul român a intrat în contact cu istoria. Bucătăria românească include atât mâncăruri zilnice, cât și mâncăruri speciale de vacanță.

Prin intersectarea culturilor, bucătăria românească a fost influențată de bucătăria balcanică, germană, sârbă, italiană, turcească și maghiară, dar nu numai.

Credits

Acest WebQuest a fost creat de o echipă de elevi și profesori, în cadrul co-finanțat Erasmus plus KA102 ”Formare pentru o carieră de succes“, numărul de proiect: 2019-1-RO01-KA102- 062161, sprijin Comisia Europeană pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă numai punctul de vedere al autorilor, iar Comisia nu poate fi considerată responsabilă pentru orice utilizare care poate fi a informațiilor conținute de acestea.

 

Sprijinul Comisiei Europene pentru prezentarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi considerată răspunzătoare pentru nicio utilizare a informațiilor conținute în aceasta.