QUEST CAREER ENGLISH: DIMENSIUNEA CULTURALÄ‚ A ALIMENTELOR

Introduction

Oamenii se conectează la grupul lor cultural sau etnic prin modele alimentare similare. Oamenidin medii culturale diferite mănâncă alimente diferite. Ingredientele, metodele de preparare, tehnicile de conservare și tipurile de alimente consumate în diferite mese variază între culturi. Zonele în care trăiesc familiile și de unde își au originea strămoșii, influențează mâncarea care îi place și nu le place. Aceste preferințe alimentare duce la modele de alegeri alimentare în cadrul unui grup cultural sau regional.

Națiunile sau țările sunt, în general, asociate cu anumite alimente. De exemplu, Italia este asociată cu paste și pizza. Cu toate acestea, italienii mănâncă multe alte alimente și tipuri de paste feluri de mâncare variază în întreaga Italia. Metodele de preparare și tipurile de alimente variază în funcție de regiunile unei națiuni.

Task

Sarcina ta pentru acest webquest este menționată la căutarea a ceea ce este alimente și caracteristicile sale tradiționale și culturale. Bucătăria italiană este puternic influențată de propria istorie și tradiții locale.

Grupul dumneavoastră (trei studenți) va deveni expert în recunoașterea principalelor caracteristici în anumite domenii, subliniind alimente ca un stimul pentru forme primordiale de comunicații, convivialitate și identificare în cadrul marilor tradiții culinare.

Veți scrie o broșură pe diferite caracteristici legate de produsele alimentare și care conține o astfel de informații:

Marile tradiții culinare internaționale.
protejarea varietate teritoriu local.
Transferul de cunoștințe și "știu cum" ca fonduri extraordinare de bogăție culturală.
Relații sănătoase cu teritoriul și contextul local al materiilor prime specifice care vizează excelența ingredientelor.
Recunoscând aromele antice reînnoite și revizuite de gustul modern.
Răspândirea culturii gustului și a artei de viață bună prin alimente autentice în zone geografice autentice.

Process

În grupuri de câte trei veți lucra împreună pentru a afla mai multe despre zonele gastronomice semnificative:

Care sunt cele mai importante zone culinare internaționale care influențează conceptul nostru de gătit?
- Grupa 1: Necesitatea protejării soiului alimentar teritorial local. Cultura și tradițiile alimentare- www.food-links.com

- Grupa 2: Cele mai cunoscute și tipice alimente europene. Traditional European Food din 14 tari-Hostelworlds; Bucătăria europeană- cultura europeană- călătoriile europene- travelfoodanddrink.com; Care sunt câteva exemple de alimente europene tipice? https://www.quora.com

- Grupa 3: Transmiterea traditiilor gastronomiceSociologia alimentelor in societate- https://books.google.it

- Grupa 4: Exaltarea materiilor prime alimentare Totul despre alimente crude- Nutritie de precizie; Hrănirea lumii astăzi și mâine; Proprietățifizice ale materialelor alimentare

Evaluation

Utilizând cunoștințele pe care le-ați dobândit în timpul acestei activități, puteți nota concluzia și specifica:

alegerile dumneavoastră se referă la conținutul (de exemplu, importanța menținerii valorii ridicate a alimentelor în tradițiile noastre culinare, respectând tradițiile gastronomice ale diferitelor țări străine);
propriile dificultăți atunci când ați încercat să sublinieze principalele caracteristici acoording la un astfel de subiect extins și larg.

Credits

Acest WebQuest a fost creat de o echipă de elevi și profesori, în cadrul co-finanțat Erasmus plus KA102 ”Formare pentru o carieră de succes“, numărul de proiect: 2019-1-RO01-KA102- 062161, sprijin Comisia Europeană pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă numai punctul de vedere al autorilor, iar Comisia nu poate fi considerată responsabilă pentru orice utilizare care poate fi a informațiilor conținute de acestea.

 

Sprijinul Comisiei Europene pentru prezentarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi considerată răspunzătoare pentru nicio utilizare a informațiilor conținute în aceasta.